fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2008 > Februari > Verder van huis dan ooit

Zoeken
Verder van huis dan ooit

Auteur: Basje @ Dinsdag, 5 februari 2008 21:47:44
Tags: AustraliŽ, Nieuw-Zeeland, Sydney, Chinees, hostel, Opera Hous, Royal Botanic Gardens

Het is alweer een week geleden dat ik van Schiphol vertrok, sindsdien heb ik me in Sydney goed vermaakt.Gister hebben we onze tassen weer gepakt en zijn we weer op het vliegtuig gestapt voor een korte vlucht (twee en half uur is na 26 uur helemaal niets) naar Nieuw-Zeeland.

Het hostel waar we in Sydney in verbleven bevond zich tegen Chinatown aan, meerdere malen zijn we dan ook deze buurt in gelopen voor Dim Sum (Bapao) of Springrols (loempia). Meestal was het zeer goed te eten, maar van tijd tot tijd dachten we echt: waar zijn we aan begonnen. Morgen is het Chinees nieuwjaar, doordat er veel Chinese wonen wordt dit in Australie en Nieuw-Zeeland groot gevierd. In een park naast het hostel in Sydney was een marktje opgezet met Chinese hapjes en er waren diverse activiteiten.

In Sydney was het de laatste dagen behoorlijk slecht weer, het regende elke dag met als toppunt afgelopen maandag. Afgelopen maandag stortregende het daadwerkelijk en het heeft echt de hele dag door geregend. Dinsdag ochtend zagen we op het nieuws dat hele delen van Sydney zijn ondergelopen, hier hebben we zelf echter niets van gemerkt. Doordat het zulk slecht weer was in Sydney heb ik nog lang niet alles kunnen doen wat ik had willen doen, daarom wil ik er na Nieuw-Zeeland weer naar terug.

In Sydney zijn we naar het Opera Hous geweest, daar hebben we een rondleiding genomen om zo wat van de geschiedenis te leren en verschillende zalen te kunnen zien. Het apparte van het Opera Hous is dat de binnen en buitenkant eigenlijk helemaal niet bij elkaar passen. De zalen hebben allemaal een andere sfeer omdat ze voor verschillende doeleinde gebouwd zijn, maar de hoofdstijl is minimalistisch jaren 70, 80. Er was echter een concertzaal die wel heel mooi was, hier mochten we bij uitzondering een foto van maken.

Het Opera hous is in de haven gebouwd aan een prachtig park, de Royal Botanic Gardens. De Royal Botanic Gardens kun je heerlijk wandelen en van de natuur genieten. De planten en dieren die hier leven zijn heel anders als die bij ons, zo lopen hier zeer brutale witte kaketoes rond die uit je hand eten. Naast de kaketoes zitten er in dit park zeer veel vleermuizen en dan niet de kleintjes zoals je die bij ons ziet maar beesten met een vleugelweidte van ongeveer 80 centimeter tot een meter. Deze vliegende honden, zo worden ze hier genoemd, hangen overdag met duizenden in de bomen in de Royal Botanic Gardens en 's avonds vliegen ze uit over de stad.

Onze plannen voor Nieuw-Zeeland hebben we al weer enigzins bijgesteld, we hebben besloten langer te blijven dan de oorspronkelijke drie weken die we in gedachten hadden. We hebben ons vliegticket terug al twee weken doorgeschoven waardoor we 11 maart weer terug vliegen naar Sydney. Vandaag gaan we proberen de camperhuur te verlengen en de overtochten naar en van het zuideiland te verplaatsen. Het omzetten van de overtocht moet geen probleem zijn maar of alles gaat lukken met de camper is nog maar de vraag, mocht dat niet lukken dan proberen we waarschijnlijk een gewone auto te huren of pakken we een bus.

Het is trouwens nog maar de vraag of het gaat lukken om vandaag ook maar iets te regellen, het is namenlijk Waitangi Day. Op deze dag wordt gevierd dat het verdrag van Waitangi is getekend. In dit verdrag is de verdeling van het land en de samenleving tussen de Britse kolonisten en de Maori vastgelegd. Sinds het verdrag is Nieuw-Zeeland een zelfstandige Britse kolonie.

Op dit moment zit ik in een hostel in Auckland Nieuw-Zeeland, helaas is het nu niet mogelijk om met mijn laptop online te gaan of om een USB-stick in te pluggen, hierdoor kan ik nu geen foto's plaatsen maar dat zal ik binnenkort alsnog doen.

Door: 

Chan

Op: Woensdag, 6 februari 2008 11:30:52

Hey Basje,

zo te horen en zo te zien hebben jullie het goed naar je zin daar! Ben heel benieuwd hoe dat Chinese Nieuwjaar is verlopen, schijnt erg mooi/leuk te zijn. Mooie openingsfoto onder Auckland trouwens :D

En wat een afscheidsfeestje, jammer dat het was omdat je weg ging ;) Maar wel weer een paar leuke foto's, dat is lang geleden :)

Veel plezier nog (gaat ongetwijfeld lukken!)

Groetjes Chan

Door: 

Laura

Op: Woensdag, 6 februari 2008 16:02:33

Hej Basje!
Wat een mooie verhalen + foto's!
Ben blij dat je het zo naar je zin hebt.
Ik kijk uit naar je volgende bericht!
Liefs, Laura

Door: 

Kathelijne

Op: Woensdag, 13 februari 2008 09:31:09

Hoi hoi,
Ik zag dat je op hyves was geweest, dus ik dacht: heeee, wie weet een nieuwe blog! Maar helaas...
Dan maar een verlate reactie op deze:
Je valt wel met je neus in de boter he, chinees nieuwjaar! Zal wel heel anders zijn dan hier!? Je schrijft wel lange berichten zeg :) Leuk!!!
Liefs Kath

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!