fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2008 > Maart > Vulkanisch gebied

Zoeken
Vulkanisch gebied

Auteur: Basje @ Zaterdag, 1 maart 2008 00:52:56
Tags: Nieuw-Zeeland, ferry, vulkanisch, geiser, bungee jump, spa, vissen, energie, waterval

Woensdag (26 februari) zijn we weer naar de ferry gereden en naar het noord eiland vertrokken. De tijd op de bood hebben we weer nuttig besteed door te bedenken wat we op het zuid eiland willen gaan zien en doen. Eenmaal van de ferry zijn we opzoek gegaan naar een camperplek, net onder Foxton hebben we een plek langs de snelweg gevonden waar nog twee campers stonden.
Donderdag (28 februari) zijn we van het zuiden van het noord eiland naar het vulkanische gebied in het midden gereden. Net buiten Taupo hebben we een leuke gratis camping gevonden, dat betekend dat we voor de zoveelste dag geen douche hadden echter was dit geen probleem omdat er een prachtige (niet te koude) rivier langs de camping stroomt. Nadat we ons tentje hadden opgezet zijn we naar de hidden valley gereden. De hidden valley is een gebied waar diverse geisers, warmwaterbronnen en modderpoelen zijn.

Vrijdag (29 februari) hebben we een heel drukke dag gehad in de omgeving van Taupo. Na het ontbijt en de giga afwas van de dag ervoor zijn we op pad gegaan. Eerst heb ik Dennis afgezet aan het begin van een pad langs de rivier voor een dag lekker vissen. Daarna ben ik met Erik mee gegaan om foto's te maken van zijn bungee jump. Na de bungee jump zijn Erik en ik naar een energie centrale gegaan waar ze elektriciteit opwekken met behulp van aardwarmte. Helaas was er geen bezoekers of informatie centrum, wel waren er enkele uitkijkpunten waarvan je over het leidingenstelsel kon uitkijken. Vervolgens zijn we doorgereden naar een dam in de rivier, wederom was deze dam voor de energie opwekking. Enkele malen per dag gaan de sluizen in de dam open en stort er een grote hoeveelheid water de rivierbedding in. Na het natuurgeweld bij de dam zijn we naar een bijen informatiecentrum geweest, hier hadden ze een aantal bijenkorven waar je in kon kijken en je kon er verschillende soorten honing proeven. Alsof we nog niet genoeg gedaan hadden zijn we vervolgens doorgegaan naar een waterval in de rivier, hier zouden we ook Dennis weer oppikken van zijn dagje vissen. Dennis was nog uitgevist, daarom hebben we hem bij Lake Taupo afgezet waarna Erik en ik zijn gaan chillen in een natuurlijke SPA. Op de plek die we hadden doorgekregen van een local kwam een warme beek uit in de rivier, hierdoor ontstond een zeer aangename baddertemperatuur. Na ons bad was het weer tijd om Dennis op te pikken van zijn visspot en zijn we weer teruggereden naar onze gratis camperplek aan de rivier.

Door: 

Mary

Op: Zondag, 2 maart 2008 13:03:33

Chillen in een natuurlijke SPA, dat klinkt goed! En die vese visjes van Dennis lijken me ook heerlijk. Ben wel blij dat jij geen bungee jump hebt gemaakt!
Geniet nog van Nieuw Zeeland en al het moois dat het te bieden heeft! Groeten aan Dennis en Erik.
Kus van Mary

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!