fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2008 > Maart > Laatste dagen Nieuw-Zeeland

Zoeken
Laatste dagen Nieuw-Zeeland

Auteur: Basje @ Maandag, 10 maart 2008 01:31:15
Tags: Snapper, DOC, reis, Nieuw-Zeeland, vulkanisch, bos, stappen, vrachtwagen

Dinsdag (4maart) avond zijn we vanwege het slechte weer blijven rondhangen in de keuken / leefkamer van het hostel waar onze camping bij zat.

Woensdag (5 maart) was het weer in Rotarua gelukkig een stuk beter. Voor de verandering heeft Dennis Erik en mij afgezet bij "Te Puia" en is hij lekker gaan vissen. "Te Puia" is een vulkanisch gebied met een van de grotere geisers (Pohutu) in Nieuw-Zeeland, daarnaast is er allerlei informatie over de cultuur van de Maori. Na een aantal uren in "Te Puia" rondgebanjerd te hebben zijn we teruggelopen naar de camping waarna we lekker van het zonnetje genoten hebben. 's Avonds zijn we het stadje ingelopen om lekker te gaan stappen. Als eerste zijn we naar de Lava bar gegaan, helaas was het zeer rustig en zijn we doorgebanjerd. Echter was er verder niets te doen en zijn we weer naar de camping teruggekeerd.

Donderdag (6 maart) zijn we naar de "Redwoods" gegaan. De "Redwoods" is een groot bos waar geŽxperimenteerd is met allerlei boomsoorten voor de houtkap. Echter bleken de soorten die ze gepland hebben niet echt geschikt voor de doelen die ze er mee hadden waardoor er uiteindelijk nooit houtkap heeft plaatsgevonden. Nu is het bos vrij toegankelijk en zijn er diverse wandelroutes uitgezet. Na onze wandeling zijn we weer naar de camping teruggekeerd. Op de camping viellen onze monden open van verbazing, er waren veel nieuwe groepen aangekomen, maar het bijzondere was dat het bijna alleen maar vrouwen waren. Na het eten hebben we ons dan ook snel klaargemaakt om te gaan stappen. Deze avond was de Lava bar wel lekker druk en hebben we ons prima vermaakt.

Vrijdag (7 maart) zijn we vanaf Rotorua naar het noorden gereden waar we een DOC-camping hebben opgezocht om de nacht door te brengen. Rond de camping liepen diverse riviertjes en poeltjes waar Dennis zijn hengel heeft uigegooid.

Zaterdag (8 maart) zijn we verder naar het noorden gereden om een DOC-camping aan de kust op te zoeken. Helaas zijn we onderweg gestrand doordat er een vrachtwagen de hele weg blokkeerde. De chauffeur was geschrokken van enkele fietsers die door een bocht kwamen, daarop had hij op de rem gedrukt maar kwam hij vervolgens nooit meer door de bocht omhoog. De vrachtwagen met trailer woog in totaal 40 ton en stond overdwars over de weg met de trailer deels in de berg aan de zijkant geboord. Toen wij daar aankwamen stond de vrachtwagen er al een half uur en een half uur later kwam er een tracktor om te helpen. Met de hulp van de tracktor kwam de vrachtwagen ook niet los, hierop werd een tweede boer verzocht met zijn tracktor te komen. Terwijl we stonden te wachten kwam er ook nog een ambulance met gillende sirenes aanrijden die er eigenlijk langs moest, maar deze kon onverrichte zaken omdraaien en weer naar huis. Nadat we meer dan een uur hadden gewacht, en er nog geen spoor was van de tweede tracktor, zijn we omgedraaid en hebben we een andere camping opgezocht. Vlak voor we omdraaide kregen we van een aantal vissers twee verse Snappers die we die avond lekker opgegeten hebben.

Zondag (9 maart) zijn we richting Auckland gereden. Ongeveer drie kwartier van Auckland hebben we een camping opgezocht in Clarks beach, hier hebben we de was gedaan zodat we met schone kleren aan AustraliŽ kunnen beginnen. Naast het wassen hebben we hier 's avonds ook de tent weten te verkopen.

Maandag (10 maart) hebben we 's morgen onze backpacks weer ingepakt en zijn we naar Auckland gereden. In Auckland hebben we eerst onze tickets voor de terug reis opgehaald waarna we wat pakketjes naar huis hebben gestuurd. 's avonds hebben we de campervan ingeleverd waarna we naar het vliegveld zijn gebracht.

Door: 

sylvana

Op: Maandag, 10 maart 2008 20:46:53

Nou je hebt het wel naar je zin he zo te lezen!!!
Je doet lekker veel daar, mooi hoor, hihihihihi

doei doei xxxjes syl!

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!