fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2008 > Maart > Sydney en Blue Mountains

Zoeken
Sydney en Blue Mountains

Auteur: Basje @ Zondag, 16 maart 2008 07:03:55
Tags: Sydney, Harbour Bridge, Opera House, AustraliŽ, wandelen, foto, Blue Mountains, waterval

Donderdag (13 maart) ochtend ben ik eerst naar de Botanic Gardens gegaan en daarna naar de Sydney Tower. De Sydney Tower viel me een beetje tegen, natuurlijk had je een prachtig uitzicht over de stad maar het was eigenlijk niets anders dan Auckland's Sky Tower. 's Middags had ik met Karina afgesproken en heeft ze mij haar universiteit laten zien, 's avonds zijn we bij een Thaise restaurant gaan eten. Om gelijk de vragen te beantwoorden, Karina verbleef tijdens kerst 2006 bij ons thuis in verband met de Lions youth exchange. Na het eten hebben Karina en ik weer afscheid genomen en ben ik naar de haven gegaan om de Harbour Bridge over te steken, daarbij heb ik een aantal mooie avond opnames van Sydney en het Opera House kunnen maken.

Vrijdag (14 maart) ben ik gewapend met boek, zonnebrand en zwembroek (ja, ja ik was hem niet vergeten) naar Bondi Beach gegaan. Nadat ik me had omgekleed en ingesmeerd met zonnebrand ben ik lekker mijn boek gaan lezen. Doordat ik mijn boek bijna uit had en lekker in het verhaal zat ben ik totaal de tijd vergeten en ben ik ook vergeten me herhaaldelijk in te smeren. Tegen de tijd dat mijn boek uitwas had ik meer dan 4 uur in de brandende zon gelegen op het heetste moment van de dag, het resultaat laat zich raden; rondom volledig verbrand. 's Avond heb ik met mijn roommate en een aantal andere in het hostel een aantal drankspelletjes gespeeld.

Zaterdag (15 maart) ochtend ben ik naar het Power House museum in Darling Harbour geweest. Het Power House museum is een van de leukste musea die ik ooit bezocht heb. In het museum hebben ze allerlei informatie over technische ontwikkelingen maar ook het dagelijkse leven door de jaren heen komt aan de beurt. Een deel van het museum is te vergelijken met Nemo in Amsterdam, je kunt er allerlei proefjes doen. Daarnaast heeft het museum ook een grote collectie stoommachines, de meeste stoommachines zijn nog werkend om de werking te laten zien. Na mijn bezoek aan het Power House museum ben ik naar Katoomba vertrokken. Katoomba ligt in de Blue Mountains, een groot natuurgebied nabij Sydney. Na te hebben ingecheckt in hostel No. 14 ben ik naar de Three Sisters gewandeld om tijdens de zonsondergang een aantal foto's te schieten. Bij terugkomst in het hostel hadden mijn roommates net gekookt en kon ik met hun een hapje mee eten.

Zondag (16 maart) ben ik gaan wandelen in Blue Mountains Nationaal Park. Vanuit Katoomba ben ik met de trein naar Wentworth Falls gegaan, vanaf het station ben ik via Darwins Walk naar het begin van de National Pass gelopen. De National Pass is een pad halverwege een klif, boven en onder je loopt het recht naar beneden. Aan het einde van de National Pass ben ik teruggelopen over de Overcliff-Undercliff Track die boven de National Pass loopt. In totaal heb ik ongeveer vier uur gelopen en een hoop foto's gemaakt.

Door: 

Marlene Simoons en Joost Wijers

Op: Zondag, 16 maart 2008 20:34:29

Hoi Bas,
Wat een leuk verhaal en mooie foto's: weet je dat ik jaren geleden (nog met Michiel) ook in de Blue Mountains ben geweest en hetzelfde pad heb bewandeld? Ook al die kakatoes en papegaaien gezien. Leuk om dat terug te zien! Mooi is het daar he! En die geur van eucalyptus (waardoor de bergen er 'blue' uitzien) overal om je heen. We hebben ook dezelfde waterval gezien.
Hoe is het om nu ineens weer in je eentje rond te trekken?
Veel plezier verder!
Marlene, Joost en de anderen

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!