fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2008 > Mei > Brandalarm

Brandalarm

Auteur: Basje @ Zaterdag, 3 mei 2008 10:47:24
Tags: Australië, Sydney, hostel, brandalarm, party, feest, diner, afscheid

Donderdagavond (1 mei) zou de laatste avond van Seb en Brice in het hostel zijn. Daarom stelde Sophie voor om met zijn alle te gaan eten. Sophie en Jeff maakten het voorgerecht, Seb en Brice het hoofdgerecht en Tom en ik deden het dessert. Omdat Sandra woensdag aangekomen was hebben we haar ook uitgenodigd mee te eten en in te burgeren. Daarnaast hebben ook Jasper, … en … lange tijd met ons rondgehangen. 's Middags had ik voor Seb en Brice een pokerset gekocht en deze hebben ze 's nachts direct uitgeprobeerd.

Na slechts een paar uur slaap moest ik vrijdag (2 mei) de hele dag werken. Tot mijn verrassing trof ik bij thuiskomst Seb en Brice in het hostel aan, ze blijven toch nog een nachtje. Ik dacht eenmaal thuis lekker onderuit te kunnen zakken, helaas bleek ik een drukke avond als nachtmanager te krijgen. Iedereen die met de huur achterliep wou opeens zijn huur betalen en daarnaast hadden we een brandalarm.
Het hostel is uitgerust met een automatisch brand meld systeem dat om 21:00 uur opeens afging. Het alarm staat in contact met de alarmcentrale waardoor ik binnen een paar minuten de manager aan de telefoon had die me kon vertellen dat er een brandweerwagen onderweg naar het hostel was. Voordat ik alle kamers op brand had kunnen controleren was de brandweer al bij het hostel gearriveerd, ze waren ongeveer 5 minuten na de melding al aanwezig. Gelukkig bleek het om een valse brandmelding te gaan die waarschijnlijk door een drukverschil in de waterleiding is veroorzaakt. Desalniettemin heeft de brandweer het hele gebouw gecontroleerd op een teken van brand. Na vertrek van de brandweer heb ik de manager op de hoogte gesteld van de gebeurtenissen waarna de rust weer terugkeerde. Alles bij elkaar kan ik zeggen dat ik een goede vuurdoop heb gehad en dat mijn Engels beter is dan ik dacht.

Zaterdag (3 mei) hebben we eindelijk definitief afscheid genomen van Seb en Brice, ze zijn richting de Blue Mountains vertrokken. Na het werk ben ik met Sophie, Jeff en Sandra naar Paddington's en Paddy's Market gegaan.

Voor de foto's ga naar:
Foto's -> 2008 -> Afscheid Seb & Brice

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!