fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2008 > Juni > On the road again

Zoeken
On the road again

Auteur: Basje @ Vrijdag, 13 juni 2008 07:34:27
Tags: AustraliŽ, reis, wandelen, auto, Ring Of Fire, vuurtoren, walvis, dolfijn, lezen, regen, Bulahdelah, Port Macquarie, Byron Bay

Donderdag (5 juni) en vrijdag (6 juni) heb ik in mijn huisje doorgebracht. Het slechte weer hield me onder een dak, ik ben alleen even naar buiten gegaan voor de nodige boodschappen. De dagen heb ik gevuld met heel veel lezen en een klein beetje tv kijken. 300 van de 600 pagina's in mijn (Engelse) Dan Brown zijn in deze twee dagen verslonden.
Vrijdag avond kreeg ik de auto weer terug van de garage. Diverse gasafdichtingen zijn vervangen en omdat de motor volledig uit elkaar is geweest is ook de olie vervangen en de motor opnieuw afgesteld.

Zaterdag (7 juni) ben ik gelijk de auto gaan testen tijdens een uitje naar mooie wandelingen. Volgens de dames bij de toeristeninformatie was het niet te ver weg, in dit geval betekende dat een rit van 96km. De wandeling die ik heb gedaan is de Mungo Brush Rain Forest Walk. Deze wandeling is zoals de naam al verklapt in een regenwoud. De wandeling was erg mooi maar doordat het een week bijna non-stop heeft geregend stonden sommige delen van het pad onder water, eindelijk kwamen mijn waterdichte wandelschoenen tot hun recht. De andere wandelingen die ik gepland had kon ik echter door slecht weer niet meer doen.
Zondag (8 juni) en maandag (9 juni) waren weer regenachtige dagen dus wederom relaxen, lezen, tv kijken en mailtjes schrijven. O ja ik heb me ook nog nuttig gemaakt door mijn was te doen. :-P

Dinsdag (10 juni) ben ik weer vertrokken richting het noorden. De trip naar Port Macquarie was niet zo heel lang waardoor ik daar al in de loop van de ochtend aankwam. Hierdoor had ik alle tijd om Port Macquarie lekker op mijn gemak te verkennen. 's avonds had ik eindelijk weer eens de mogelijkheid om mijn laptop met het internet te verbinden en alle mailtjes die ik had geschreven te versturen.
Woensdag ochtend (11 juni) heb ik eindelijk eens mijn verzekering voor de auto geregeld. Vanaf nu kan ik met een gerust hard mijn voorkant in de achterkant van een andere auto boren zonder grote financiŽle schade. Daarna ben ik op pad gegaan in de richting van Byron Bay.

Byron Bay is de meest oostelijke stad van AustraliŽ en volledig overstroomt door backpackers en surfers. 's Avonds ben ik met mijn kamergenootjes, Scott en Jodie, op stap gegaan. Nadat we wat hadden gepokerd en The Ring Of Fire hadden gespeeld zijn we met nog een aantal andere naar Coco Mango gegaan.
Donderdag (12 juni) heb ik mijn eerste Nederlander in maanden ontmoet, alleen kwam ik daar pas na een tijd achter. Pas onderweg van het hostel naar het strand kwamen we er achter dat we allebei Nederlands waren. Het spreken in Nederlands ging me echter niet heel goed af, Engels is momenteel makkelijker. Aan het eind van de middag heb ik trips geboekt naar Fraser Island en Whitsundays. 's Avonds wederom met Scott, Jodie en een heel grote groep, waarvan ik de namen echt niet meer weet, The Ring Of Fire gespeeld en daarna hebben we de avond al drinkend en pratend in een park doorgebracht.

Vrijdag (13 juni)ben ik naar de vuurtoren in Byron Bay gegaan. De vuurtoren is gelegen op het meest oostelijke puntje van AustraliŽ, helaas was ik mijn camera vergeten en heb ik dus geen foto's kunnen maken. De vuurtoren op zich was niet zo heel interessant omdat je er alleen omheen kunt lopen, wat het interessant maakte waren de walvissen en dolfijnen die voor de kust uit het water opsprongen.

Door: 

Joost Wijers

Op: Vrijdag, 13 juni 2008 09:18:45

Hoi Bas,
Leuk om al je verhalen te lezen, zo te zien vermaak je je uitstekend. Jammer van de vele regenval, maar ja het heet niet voor niets regenwoud.
Mijn herstel van de operatie gaat voorspoedig, ik loop thuis al weer zonder stokken en buiten de deur met een stok. Volledige revalidatie gaat echter toch nog wel een paar maanden duren.
Nicole heeft een her voor economie, en moet dus nog even blokken.
Hartelijke groeten van ons allemaal,
Joost

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!