fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2008 > Juni > Brisbane en verder

Zoeken
Brisbane en verder

Auteur: Basje @ Zondag, 29 juni 2008 06:11:45
Tags: AustraliŽ, Brisbane, Noosa, koala, huwelijk, natuur, bos, wandelen, donker, Harvey Bay, Fraser Island, tour, reis

Na onze avond stappen werd ik zondag (22 juni) onverwacht vroeg wakker. Dat wil echter niet zeggen dat ik wat zinvols met de dag heb gedaan, ik ben niet veel verder gekomen dan het bijwerken van mijn blog, uitzoeken van foto's. Maandag (23 juni) ben ik de hele dag bezig geweest met het herschrijven van mijn resumť en via recruitment bedrijven zoeken naar een engineering job.

Dinsdag (24 juni) ben ik zijn Nama, Brice en ik naar Brisbane Forest Park gegaan om wat van de natuur op te snuiven. Onze wandeling door het bos duurde wat langer dan verwacht en daarnaast was het in het bos eerder donker dan verwacht wat resulteerde in een wandeling in het donker. Wat erg leuk was aan het bos waren de Lianen die overal hingen, Brice en ik zijn meerdere keren in een Liaan geklommen als echte Tarzans.

Omdat ik al bijna een week in Brisbane was maar nog niet veel van de stad had gezien ben ik woensdag (25 juni) de stad in getrokken. Als eerst ben ik naar de City Council gegaan. De City Council is uitgerust met een klokkentoren die open is gesteld voor het publek. Helaas viel het uitzicht vanaf de toren erg tegen, of beter gezegd door alle wolkenkrabbers om het gebouw was er helemaal geen uitzicht. Vervolgens ben ik naar Roma Parklands gegaan, Roma Parklands is een park met een prachtige bloementuin.
Eenmaal thuis nodigde Mel mij uit om haar te vergezellen in de pub waar ze wat met wat vrienden had afgesproken, dit was ook de pub waar Damien werkte. Na een heel gezellige avond, met te veel bier en te weinig vast voedsel, zijn we huiswaarts gekeerd om een potje poker te verliezen van Kelly.

Donderdagochtend (26 juni) moest ik helaas mijn kamer verlaten omdat deze geboekt was. Echter was ik nog niet van plan het huis te verlaten omdat Seb terugkwam uit Frankrijk en ik hem nog wou zien. Seb was voor een week naar Frankrijk teruggekeerd omdat zijn zus ging trouwen. Halverwege de dag zijn we naar New Farm Park gegaan om wat met de voetbal te spelen. 's Avonds heb ik een appeltaart gebakken die met openarmen werd ontvangen. In mijn hele leven heb ik nog nooit mensen zo gretig van een Grootmoeders appeltaart zien smullen. :-P Appeltaart zoals wij die in Nederland maken kennen ze blijkbaar nergens anders in de wereld, en iedereen die ik een stuk geef zegt dat het de beste taart is die ze ooit hebben geproefd. :-D

Omdat ik mijn kamer had moeten verlaten moesten we een creatieve oplossing verzinnen zodat ik toch nog kon blijven. Uiteindelijk heb ik geslapen in de campervan van Seb en Brice met Seb en Brice was op zijn beurt bij Nama ingetrokken. Vrijdag (27 juni) was het voor mij tijd om Brisbane te verlaten. 's Avonds ben ik in Noosa beland. Noosa is een vakantie oord maar dan nog met relaxte sfeer en veel natuur.

Zaterdag (28 juni) heb ik een wandeling gemaakt door Noosa National Park en daarbij mijn eerste Koala in het wild gezien. Na de wandeling heb ik nog wat uurtjes op het strand doorgebracht en voor het eerst sinds ik in AustraliŽ ben in zee gezwommen. Op de een of andere mannier was echt zwemmen er nog niet eerder van gekomen, te koud, te gevaarlijk of wat dan ook. :-P

Zondag (29 juni) ben ik naar Harvey Bay gegaan waar ik 's middags instructies voor mijn Fraser Island toer heb gekregen. Maandag zal ik naar Fraser gaan en daar drie dagen door brengen.

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!