fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2008 > Juli > Van Harvey Bay to Airlie Beach

Van Harvey Bay to Airlie Beach

Auteur: Basje @ Dinsdag, 8 juli 2008 04:30:56
Tags: Australië, reis, Bundaberg, Clairvieuw Beach, trein, spoorwegmuseum, tour, rum, Monster Truck, Jetvan, vuurwerk

Vrijdag (4 juli) ben ik weer in de auto gestapt op weg naar Airlie Beach voor mijn Whitesunday toer. Airlie Beach is echter een dikke 850 km (via de kortste route) van Harvey Bay en dus veels te ver voor één dag. Al na 121 km kwam ik in Bundaberg aan waar ik vervolgens twee dagen ben gebleven. Zaterdagochtend (5 juli) ben ik naar het spoorwegmuseumpje van Bundaberg gegaan waar ik een privé rondleiding kreeg. Vervolgens ben ik naar de Bundaberg rum distillatie gegaan voor een rondleiding en een paar glazen om te proeven. 's Avonds was er een groots monstertruck en vuurwerk spektakel, met andere worden mijn avond was goed gevuld.

Omdat ik nog een lange reis voor de boeg had moest ik zondag (6 juli) toch echt weer op pad. Onderweg kwam ik er achter dat Australië toch echt wel groot is, dit stuk van de reis stond op een andere kaart met een andere schaal, waar ik me helaas op verkeken had. Mijzelf had ik Mackay ten doelen gesteld echter bleek dit toch iets te ver, zelfs na het schrappen van een uitstapje in Rockhampton kon ik Mackay niet voor het donker halen. In Clairvieuw Beach (na een trip van grofweg 550 km in 6 uur) moest ik een caravanpark opzoeken omdat het donker werd en het zeer onverstandig is om in Australië in het donker te rijden. De vele kangaroe karkassen langs de weg benadrukte nog eens het gevaar van 's nachts rijden.

Door: 

Davidoff

Op: Dinsdag, 8 juli 2008 10:32:45

Heyo Bas,

Een beetje aan de late kant, maar nog bedankt voor je e-mailtje ten tijde van mijn verjaardag :P 'k Heb al een tijdje je site niet bekeken, maar ik vond de foto's weer top om te bekijken. Leuke verhalen ook weer. Voor Erik en Dennis zit het er al weer op, maar jij hebt nog lekker een tijdje te gaan. Voor mezelf weet ik ook bijna zeker dat ik wel een jaartje wegblijf.

Veel plezier nog down under!

Grtz, David

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!