fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2008 > Juli > Zeilen rond de Whitesundays

Zeilen rond de Whitesundays

Auteur: Basje @ Zaterdag, 12 juli 2008 09:08:58
Tags: Australië, reis, zeilen, Whitesundays, Airlie Beach, zeilboot, Prima, stappen, spelletjes, reünie, lagoon, eiland, natuur, zee, snorkellen

Vanaf Clairvieuw Beach ben ik maandag (7 juli) naar Airlie Beach gereden. In Airlie Beach leek het wel een Fraser Island reünie aangezien ik ongeveer de halve groep van Fraser tegen het lijf liep. 's Avonds ben ik heel erg dronken geworden met een paar mensen die ik hier heb ontmoet, ik zou je niet eens de namen kunnen geven aangezien ik ze daarna niet meer gezien heb. De hele dinsdag (8 juli) voelde ik me belabberd en heb dan ook niet veel gedaan, ik heb alleen met Ziv en Louise (van Fraser) rondgehangen.

Woensdag (9 juli) was het dan eindelijk zover, en kon ik op de Prima stappen voor een zeiltocht rond de whitesundays. De Prima is een van de kleinere boten die rond de Whitesundays vaart. Een kleine boot betekend natuurlijk ook een kleine groep en het was dan ook spannend in wat voor groep ik terecht kwam. Gelukkig bleek de groep helemaal top te zijn. De groep bestond uit:
• Nina en Sirie, twee zusjes uit Noorwegen
• Cors en Nicolien, Nederlands koppel
• Dave en Cathy, koppel uit Ierland
• Een Deens koppel waarvan ik de namen niet meer weet omdat ze vooral op zich zelf waren
• Kylie, dorstige Kylie uit Engeland
• Alina, uit Duitsland
• Sonja, eveneens uit Duitsland
• En ikzelf
• Tot slot hadden we schipper Steve en dekhulp Andy om ons naar de goede plekken te leiden.

Woensdag hebben we het grootste deel van de dag gevaren en gesnorkeld. 's Avonds zijn we in een bay voor anker gegaan waar we naamspelletjes hebben gespeeld in een poging om de namen meester te worden. Daarnaast hebben we allerlei andere rare spelletjes gespeeld zoals Eat the box waarbij je met je mond een kartonnedoos van de grond moet oppakken terwijl alleen je voeten de grond mogen raken.

Donderdag (10 juli) vertrokken we om half 7 naar Whiteheaven Beach, wij hoefde niet zo vroeg op maar helaas kon ik door het geluid van de motor niet meer slapen. Whiteheaven Beach is het witste strand in de wereld, dat komt door het hoge percentage silicium. De lenzen van de Hubble telescoop zijn gemaakt met zand van Whiteheaven Beach. Na een paar uurtjes bakken op het strand zijn we weer gaan zeilen naar een goede snorkelplek. Deze tweede snorkel was mooier dan de eerste en ik heb onderandere een papagaaivis gezien. Na de snorkel zijn we weer naar de baai teruggekeerd om de nacht voor anker door te brengen. Voor het slapen hebben we natuurlijk weer allerhande spelletjes gespeeld en veel gekletst.

Vrijdag (11 juli) was het helaas om half 7 alweer tijd om terug te varen naar de haven. Eenmaal terug in Airlie Beach heb ik met Kylie en Alina bij de lagoon rond gehangen. De hele groep van de zeiltocht, op het Deense koppel na, kwam 's avonds weer bijeen voor een BBQ in het park. Na de BBQ zijn we van kroeg naar kroeg gegaan waarbij we gratis van drank werden voorzien, helaas kon Alina niet mee omdat ze de bus moest halen en ook de Noorse zusjes waren al afgehaakt. Helaas dunde de groep langzaamaan nog wat verder uit omdat ook Kylie een bus moest halen.

Mijn plan was om zaterdag (12 juli) weer richting het noorden te vertrekken, echter kwam ik 's ochtends Sonja tegen en ben ik nog een dag in Airlie Beach blijven plakken. Sonja moest om 1 uur 's middags een bus halen en tot die tijd hebben we samen Airlie Beach doorkruist en vele koffies en smoothies gedronken. Nadat ik Sonja had uitgezwaaid heb ik de foto's uitgezocht en deze blog voor jullie geschreven.

Door: 

Mary

Op: Maandag, 14 juli 2008 03:18:26

Hoi Bas
Leuk om een zeiltocht te maken en te snorkelen, nog even en dan ga ik dat ook doen!
We zijn vanochtend in Australie aangekomen, een dag later dan gepland omdat het vliegtuig overboeket was. Maar het leverde ons en paar leuke uren in Hongkong op, niet verkeerd! We zijn tot zaterdag in Sydney, als je nog leuke tips hebt moet je ze maar maar ff mailen.
Kus Mary

Door: 

Davidoff

Op: Vrijdag, 18 juli 2008 09:00:16

Heyo Bas,

Mooie dingen heb je weer meegemaakt! Heb je het nieuwe Australische talent al ontmoet, Gabriella Cilmi? ;) Zou wel de bom zijn als je naar een optreden kan, ze maakt goeie muziek.

Spreek je later!

David

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!