fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2008 > December > TasmaniŽ

Zoeken
Na een goede rustige overtocht ben ik donderdagochtend (4 december) vroeg van de ferry gereden. Helaas ging het Check Engine lampje op dat moment branden. Omdat ik niet ergens in de middle of nowhere wil stranden heb ik, nu ik nog in een stad ben, de verhuurder gebeld. Na een halfuurtje was de RACT (ANWB van TasmaniŽ) gearriveerd om een kijkje te nemen. Helaas kon het probleem niet langs de kant van de weg worden opgelost, dus ging het naar de Mitsubishi dealer. Bij de dealer hebben ze geconstateerd dat het een of andere sensor is, niet iets heel ernstigs. Na het resetten van de boardcomputer kon ik weer verder, echter een half uur later sprong het lampje weer aan. Na overleg met de verhuurder en het oordeel van de garage, dat het waarschijnlijk geen probleem oplevert, kan ik gewoon lekker de camper blijven gebruiken.
Mijn eerste stop was in Burnie. Vlak bij Burnie is een mooie picknickplek waar de Platypus (vogelbekdier) vaak gezien wordt. Omat je op een picknickplek moet picknicken heb ik een broodje gemaakt wat ik aan de waterkant heb opgegeten. Blijkbaar had ik die dag toch een beetje geluk want ik heb wel drie keer een Platypus gezien. Helaas heb ik geen goed fotobewijs omdat ik steeds net te laat was.
Na mijn picknick ben ik doorgereden naar Wynyard waar ik een vuurtoren en het uitzicht heb bewonderd. Vervolgens ging de trip door naar Stanley waar ik "The Nut" heb beklommen. "The Nut" is een groot rotsblok dat 143 meter boven het dorpje uitsteekt. Na een hele steile klim heb ik bovenaan een rondwandeling gedaan. Tijdens de wandeling kwam ik diverse malen een Walibi tegen.
Tot slot ben ik naar Arthur River gereden waar ik de nacht heb doorgebracht.

Blijkbaar was ik erg moe want ik werd vrijdag (5 december) pas om ťťn uur 's middags, na een nacht van 15 uur, wakker. Mijn plan om in Arthur River te wandelen viel letterlijk in het water doordat het constant regende. Daarop ben ik maar weer achter het stuur gekropen en ben ik teruggereden tot de afslag naar Cradle Mountain. Om bij Cradle mountain te komen moest ik de A10 volgen, de A10 hier is heel wat prettiger dan de A10 in Nederland. Tijdens twee uur rijden ben ik twee auto's tegengekomen, toen ik een wombat langs de kant van de weg zag was het dan ook geen enkel probleem om te stoppen voor wat foto's.

Ondanks de regen ben ik zaterdag (6 december) toch bij Cradle Mountain gaan wandelen. De wandeling die ik had uitgezocht was om Dove Lake, echter vond ik de normale wandeling daar iets te eenvoudig dus heb ik een wat moeilijker rondje gemaakt. De weersomstandigheden, veel regen en wind, maakte de wandeling nog wat lastiger dan dat hij al was. Het pad was nu niet alleen heel stijl maar was ook in riviertjes en moerassen veranderd. Gelukkig was de wandeling alle nattigheid volledig waard, er waren mooie uitzichten over de meren en de watervallen. Onderweg heb ik even een korte stop in een Emergency Shelter gemaakt om droog een broodje te kunnen eten. Eenmaal teruggekomen bij mijn camper kon ik mezelf wel voor de kop slaan, ik had de lichten laten branden. Je kunt al raden met welk probleem ik vervolgens opgezadeld zat, een lege accu. Gelukkig hadden ze bij het informatiecentrum een apparaat om weer te kunnen starten, echter was door de lege accu de radio geblokkeerd. Wederom kon ik dus weer contact opnemen met de verhuurder, deze keer om de security code van de radio op te vragen. Gelukkig konden ze me van de code voorzien, ik had er niet aan moeten denken twee weken zonder muziek te moeten.

Ps. ik begin jullie zo langzamerhand wel te missen.

Door: 

Flooe

Op: Zondag, 7 december 2008 02:01:14

Het zou is tijd worden dat je ons begint te missen!!!

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!