fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2009 > Februari > Muziek van Nederlandse bodem

Muziek van Nederlandse bodem

Auteur: Basje @ Woensdag, 4 februari 2009 13:53:01
Tags: muziek, Room Eleven, Lalala Love, Mmm… Gumbo?, Krezip, HMH, Go To Sleep, Marco Borsato, Dochters, Gelredome, Ilse DeLange, So Incredible, Serious Request, Wouter Hamel, In Between, Nobody's Tune, live, film, Giel, video

Het was niet mijn intentie een blog te schrijven over Nederlandse muziek. Ik begon aan deze blog omdat ik vind dat er de laatste tijd veel goede nieuwe muziek is uitgebracht. Hoewel ik er niet bij stil had gestaan realiseerde ik me opeens dat veel van deze muziek van Nederlandse bodem is.

Room Eleven

Voor de meeste mag het geen verassing zijn dat ik Room Eleven een warm hart toe draag. Alle Cd's (2) van Room Eleven heb ik in de kast staan en ik heb ze menig keer live gezien. 21 maart aanstaande speelt Room Eleven in de stadsschouwburg te Haarlem waar ik ook weer bij zal zijn. De nieuwste videoclip van Room Eleven is "Lalala Love", Lalala Love is een van de vrolijkere nummers van hun laatste album "Mmm… Gumbo?" en ook één van mijn favorieten.
Room Eleven - Lalala Love

Krezip

Een andere band die ik al jaren, met mijn zusje, volg is Krezip. Helaas kan ik niet zeggen dat ik ze van het begin af aan gevolgd heb maar ik ben niet veel later ingestapt. Hoeveel keer ik Krezip live gezien heb kan ik niet vertellen, wel weet ik dat ik naar hun afscheidsconcert in juni in de HMH ga. Krezip wil stoppen op het hoogtepunt en momenteel zitten ze inderdaad op één van de hoogtepunten die hun carrière heeft gekend. Muziekaal is Krezip almaar vooruit gegaan en ook Jacqueline is steeds beter gaan zingen. Hun op één na laatste single "Go To Sleep" vind ik één van de betere platen die Krezip heeft gemaakt.
Krezip - Go To Sleep

Marco Borsato

Marco Borsato draait al heel wat jaren mee. Ik kan niet zeggen dat ik Marco Borsato ooit live heb gezien of dat ik al zijn muziek top vind. Wel heeft Marco Borsato een aantal nummers die ik erg mooi vind en me emotioneel kunnen raken. Één van die nummers die ik erg mooi vind is "Dochters". Live klinkt Dochters naar mijn mening nog beter dan op plaat, dit komt doordat er meer emotie in te voelen valt.
Marco Borsato - Dochters (Live in Gelredome)
Universal Music staat het insluiten van clips niet toe maar je kunt de klip wel op YouTube bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=2SEJRTM9U5c

Ilse DeLange

Welke man heeft niet een zwak voor Ilse DeLange? Ilse DeLange spreekt tot de verbeelding met haar fijne accent en, naar wat lijkt, haar altijd goede humeur. Naast haar prettige verschijning maakt Ilse DeLange ook nog heel fijne muziek waaronder "So Incredible". So Incredible is tijdens de Serious Request veelvuldig aangevraagd, waarschijnlijk komt dit doordat Ilse een nacht heel enthousiast in het glazen huis heeft verbleven maar daarnaast ook omdat het gewoon een heel mooi nummer is.
Ilse DeLange - So Incredible
Universal Music staat het insluiten van clips niet toe maar je kunt de klip wel op YouTube bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=OJwAFi3CW5E

Wouter Hamel

Dat Nederlandse muziek een goed export product kan zijn bewijst Wouter Hamel. Wouter Hamel is in Japan misschien wel een stuk populairder dan hier in Nederland. Afgelopen week is de nieuwe CD (Nobody's Tune) van Wouter Hamel uitgekomen met een heel ander geluid dan de eerste CD. Zelf beschrijft Wouter Hamel de nieuwe CD als herfst waarbij hij zijn debuut plaat als lente beschouwt. Zelf moet ik nog even wennen aan het nieuwe geluid maar een favoriet heb ik al wel: "In Between". Dat Wouter Hamel zijn kunstje zeer goed live kan doen kun je hieronder zien op het filmpje dat live bij Giel is opgenomen.
Wouter Hamel - In Between

Door: 

@rie

Op: Woensdag, 4 februari 2009 20:23:19

He pik, hoest tie?

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!