fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2009 > Maart > Mijn blog gaat over niets

Mijn blog gaat over niets

Auteur: Basje @ Maandag, 16 maart 2009 19:25:39
Tags: film, muziek, Roosbeef, Paradiso, Spinvis, The All-American Rejects, Gives You Hell, Boris, Stupid Again, Fabchannel, YouTube, plaatenmaatschappij, onbegrip, ergernis, Giel, DWDD, De Wereld Draait Door

Mijn blog gaat over niets, of in ieder geval niets specifieks. De leidraad van mijn verhaal is wellicht muziek maar dat is dan ook een belangrijke leidraad in mijn leven. Zo ook dit verhaaltje zal gaan over muziek. Er is weer veel leuk nieuw spul op de markt wat aandacht verdiend. Daarnaast heb ik ook weer een nieuwe ergernis over "de muziekindustrie".

Om te beginnen met de ergernis steek ik van wal met mijn onbegrip ten aanzien van de grote platenmaatschappijen.
De platenmaatschappijen blijven maar volhouden dat websites als YouTube hun onrecht aan doen door het aanbieden van muziek waar rechten op berusten. Natuurlijk heeft een artiest en zelfs een platenmaatschappij recht op royalty's, ze hebben er ten slotte veel geld en tijd in moeten stoppen. Echter vraag ik mij af wat ze aan inkomsten mislopen door YouTube, lopen ze wel inkomsten mis eigenlijk? Je hoort nooit over de extra inkomsten die te danken zijn aan YouTube. Hoeveel mensen worden door YouTube enthousiast voor een band en kopen daardoor de CD of gaan naar een Concert. Natuurlijk is dit niet eenvoudig te becijferen maar of je het moet wegcijferen, lijkt me niet.
Voor iedereen die wel eens naar een concert gaat weet hoe moeilijk het is om kaartjes te bemachtigen. Hieruit is het succes van concerten wel uit af te leiden. De nieuwe trend is dat iedereen bij wil zijn, al is het alleen maar voor de hype.
Zeer recent is er een prachtige website uit de lucht gegaan door de stijfheid van de platenmaatschappijen. Fabchannel was een website met daarop concertregistraties uit Paradiso en de Melkweg. Helaas is Fabchannel gestopt omdat ze contracten met platenmaatschappijen niet rond kregen, ook haalt YouTube met regelmaat filmpjes offline omdat besprekingen met platenmaatschappijen zijn afgeketst. Persoonlijk vind ik het zonde en jammer dat het zo moet.

Over op iets vrolijkers, de muziek zelf!

Roosbeef

Momenteel zijn er weer veel plaatjes van heel verschillende genres die langzaam de radio veroveren. De meest bijzondere vind ik zelf Roosbeef. Vergelijkingen tussen Spinvis en Roosbeef zijn al getrokken, of dit terecht is moet je zelf maar beordelen. Fijt is wel dat het zeer bijzondere muziek is van een bijzondere artiest. Na Giel en De Wereld Draait Door, nu op fun4life.
Roosbeef - Album presentatie Paradiso

The All-American Rejects - Gives You Hell

Heel anders is "The All-American Rejects". The All-American Rejects maakt muziek die mij doet denken aan mijn middelbareschooltijd, films als American Pie draaien op dit genre.
The All-American Rejects - Gives You Hell

Boris

Groeien na Idols, de meeste kandidaten is het niet gelukt. Het is Boris wel gelukt en hij heeft nu een nieuwe plaat uit. De eerste singel van deze plaat is "Stupid Again". Stupid Again is niet standaard maar wel erg lekker.
Boris - Stupid Again

Er is nog veel meer moois te vinden in muziekland maar daar zal ik jullie nu niet meer mee lastig vallen.

Bron:
www.fabchannel.com

Door: 

Jeffrey

Website: http://Photomara.eu
Op: Maandag, 16 maart 2009 20:28:29

He Bas,

Die Roosbeef heb ik ook al gehoord. Echt cool gewoon. Het klinkt lekker en de tekst is ook top.

Die tweede band (All-American Rejects) doet me een beetje denken aan Blink 182, The Offspring, maar deels ook weer wat compleet anders.

Leuke muziek!!!

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!