fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2006 > Augustus > Geweldig Noorwegen

Zoeken
Geweldig Noorwegen

Auteur: Basje @ Zondag, 6 augustus 2006 22:27:00
Tags: Noorwegen, zomervakantie, vakantie, Jeffey, Oslo, B&B, Flåm, Florø, museum, route

Ik ben al weer een paar dagen thuis maar had nog niet de tijd gevonden om een bericht te posten op mijn website.
Afgelopen dinsdagavond zijn Jeff en ik thuis gekomen van twee en halfe week Noorwegen. Voor ons beiden was het de eerste keer dat we naar her noorden op vakantie zijn gegaan en het is ons zeer goed bevallen.

We zijn onze trip begonnen in Oslo waar we drie dagen in een B&B (Bed & Breakfast) hebben verbleven, deze stad heeft veel indruk op ons gemaakt. We hebben veel musea bezocht en de stad verkend, hier was het ook waar we erachter kwamen dat de Noren heel vriendelijk en gastvrij zijn daarbij spreken ze ook nog eens geweldig Engels.

Na Oslo zijn we naar Flåm gereisd, dit is een klein plaatsje aan de uitloper van het Aurlandsfjord. Flåm is erg toeristisch en dat is zeer zeker te verklaren door de prachtige natuur in dit gebied, we zijn per auto en te voet door het gebied getrokken en hebben hierbij steeds van prachtig weer mogen genieten. Op de avond voor ons vertrek sloeg het weer om, dus wij met natte tent op pad naar Florø.

Florø is een van de meest westelijke plaatsen van Noorwegen, voor vissers schijnt Florø een waar walhalla te zijn, verder is hier helaas niet echt iets te beleven. We hebben ons toch goed weten te vermaken gedurende de dagen dat we hier waren, we hebben gewandeld een museum bezocht en een bootje gehuurd :-D. Ook in Florø hebben we tot de avond voor ons vertrek prachtig weer gehad, dus wij voor de tweede keer met een natte tent op pad.
Van Florø zijn we naar Bergen gereisd, hier hebben we drie dagen in een jeugdherberg geslapen. De tent en alle andere drijf natte dingen hebben we in de kelder kunnen drogen, dit heeft ons bij thuiskomst veel werk bespaard. Naar onze mening is bergen als stad iets minder vriendelijk als Oslo, de Bergenaren waren het hier natuurlijk niet mee eens. In Bergen hebben we wederom een aantal musea bezocht en van de stad genoten.

Hieronder is op de kaart te zien welke route we hebben gevolgd.
Route in Noorwegen
Zodra ik de foto?s heb gewerkt en uitgezocht zal ik deze op de website zetten.

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!