fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2007 > Mei > Onderzoek E-coli besmetting in Haarlem en Omgeving

Zoeken
Onderzoek E-coli besmetting in Haarlem en Omgeving

Auteur: Basje @ Woensdag, 16 mei 2007 19:17:16
Tags: drinkwater, e-coli, besmetting, Haarlem

Op dinsdag 15 mei heeft onderzoek uitgewezen dat de E-coli bacterie is aangetroffen in het drinkwater van een distributiestation van PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland in Hoofddorp. Uit voorzorg is per direct een kookadvies afgegeven. Dit geldt voor de gemeenten Aalsmeer, Bennebroek, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Haarlemmerliede, Uithoorn en Zandvoort.

De E-coli bacterie is een aanwijzing dat het drinkwater mogelijk is besmet met stoffen die gevolgen kunnen hebben voor maag en darmen, zoals buikpijn en diarree. PWN adviseert u het water voor consumptie eerst 2 minuten te koken. Voor douchen, wassen, afwassen etc. kunt u het water gewoon gebruiken.

Scholen, ziekenhuizen, huisartsen verpleeghuizen zijn tijdig geÔnformeerd. Voor drinkwater afhankelijke organisaties zijn alternatieve voorzieningen getroffen. Tot op heden zijn geen ernstige ziektegevallen gemeld.

Ondertussen heeft uitgebreid onderzoek aangetoond waar de besmettingsbron zich bevindt. Deze bron is weggenomen, waardoor er geen sprake is van nieuw besmettingsgevaar. Over de oorzaak van de besmetting is op dit moment nog niets bekend. In de tussentijd wordt het leidingnet door PWN doorgespoeld en wordt het drinkwater voortdurend bemonsterd. Op dit moment verwacht PWN dat het drinkwater in de loop van maandag 21 mei weer volledig betrouwbaar zal zijn.

Tot en met maandag adviseert PWN het drinkwater voor consumptie 2 minuten te koken.

Voor actuele informatie en de meest gestelde vragen kunt u terecht op www.crisis.nl, www.pwn.nl en de websites van de betreffende gemeenten.

Haarlem, 16-05-2007
Persbericht 16 mei 19:00 uur.
Bron: www.pwn.nl

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!