fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2008 > April > Van camping naar de stad

Zoeken
Van camping naar de stad

Auteur: Basje @ Zondag, 6 april 2008 13:25:48
Tags: AustraliŽ, Sydney, Red Bull, Flugtag, werk, hostel, stappen, possum

Het leuke van een kampeerterrein is dat je veel aanspraak hebt, zeker doordat hier vaak een keuken beschikbaar is waar iedereen heen gaat om te koken. Tijdens het koken raakte ik in gesprek met een Engelsman die naar AustraliŽ was geŽmigreerd en nu als professionele fotograaf zijn geld probeert te verdienen. Daarnaast heb ik ook nog wat zitten kletsen met twee Duitse meisjes die ook proberen werk te vinden.

Woensdag (2 april) ben ik de camping niet afgeweest, ik heb mijn was gedaan en verder ben ik bezig geweest met het zoeken van werk. Het kwam er op neer dat ik ongeveer de hele dag achter mijn laptop heb gezet om mijn CV te vertalen en websites af te struinen. Op diverse websites heb ik me ingeschreven in de hoop via hen werk te vinden. 's Avonds heb ik weer met Allan (fotograaf) zitten kletsen, helaas zijn de Duitse meiden vandaag vertrokken. Op een gegeven moment kwam een heel brutale Possum kijken of er nog wat eten te halen viel, hij was brutaal genoeg om uit de hand te eten.

Omdat het net zo duur is om op de camping te staan als in een hostel te verblijven ben ik donderdag (3 april) naar een hostel verkast. Helaas moet ik nu wel veel geld betalen om de auto te parkeren maar het kost me nu niets om naar het centrum van de stad te gaan, beide kosten kan ik bijna tegen elkaar afstrepen. De dag heb ik vooral besteed met het kopen van nette schoenen en een overhemd om op een eventuele sollicitatie goed voor de dag te kunnen komen. Verder heb ik lekker door Sydney gedwaald en 's avonds zou ik met Allan wat gaan drinken. Helaas is het drankje er bij in geschoten aangezien Allan en ik allebei in een andere kroeg zaten, heel stom!

Het schiet nog niet echt op met het vinden van werk, daarom stond vrijdag (4 april) weer in het teken van zoeken naar werk. Wederom heb ik wat websites afgestruind en ben ik langs plekken gegaan waar ik advertenties had zien hangen. 's Middags werd ik teruggebeld door een van de organisaties, helaas had ik mijn telefoon niet gehoord en tegen de tijd dat ik zag dat ik een voicemail had was het al na vijven. Naast het zoeken naar werk heb ik ook naar een goedkoper hostel met parkeergelegenheid gezocht.

Niet realiserend dat het zaterdag (5 april) was heb ik teruggebeld naar een organisatie die me aan werk kan helpen. Ook ben ik van hostel veranderd, ik zit nu in een hostel dat een stuk goedkoper is en waar ik mijn auto gratis kan parkeren. 's Middags heb ik de omgeving van het hostel verkend en al mijn benodigdheden van mijn auto naar mijn kamer verhuisd. 's Avonds ben ik de stad in gegaan om de sfeer van het uitgaansleven weer eens op te snuiven. Uiteindelijk ben ik geen disco ingegaan omdat ik mijn paspoort was vergeten en die heb je hier echt nodig om binnen te komen. Ik heb wat rondgelopen bij The Rocks en Darling Harbour, beide plaatsen zijn bij de jetset erg geliefd, geen backpackers maar welgestelde locals. De mensen hier doffen zich veel meer op voor het stappen dan in Nederland. Ik heb mijn ogen uitgekeken naar de perfect geklede dames en heren, vooral de dames in korte rokjes zomerjurkjes konden mijn waardering wegdragen.

Zondag (6 april) ging de klok een uur terug aangezien de daylight saving afgelopen was. Met een uurtje gewonnen ben ik naar de haven van Sydney gegaan voor de eerst Red Bull Flugtag in AustraliŽ. De stad was uitgelopen om dit evenement gade te slaan en ook ik ben gaan kijken. In Rotterdam had ik ook al eens een RBF meegemaakt, eigenlijk is het een soort van Ter land ter zee en in de lucht. Mensen bouwen een vliegmachine waarmee ze zo ver mogelijk boven water proberen te vliegen vanaf een schans. Alles bij elkaar was het niet heel spectaculair maar wel goed vulling van mijn ochtend. Na een aantal vliegmachines met de zelfde vliegeigenschappen als een baksteen gezien te hebben had ik er wel weer genoeg van. Vervolgens ben ik naar Darling Harbour gegaan om lekker in mijn boek te lezen en tegelijkertijd mensen te kijken.

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!