fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2008 > Mei > Problemen met de auto

Zoeken
Problemen met de auto

Auteur: Basje @ Zaterdag, 17 mei 2008 09:07:10
Tags: AustraliŽ, Sydney, auto, pech, Palm Beach, Coogee Beach, Bondi Beach, Bronte Beach, brandweer, wandeling, strand

Zondag (4 mei) heb ik met Tom en Sandra een kustwandeling gemaakt van Coogee Beach naar Bondi Beach, daarbij zijn we vele stranden gepasseerd. Na de diverse stranden gezien te hebben ben ik tot de conclusie gekomen dat Bronte Beach het mooiste en relaxte strand is. Terwijl we op de terugweg waren van Bondi naar het hostel smste Tim (manager) me dat er weer een brandweerwagen onderweg was naar het hostel. Omdat ik meer dan een halfuur van het hostel verwijderd was kon ik niet veel doen, daarom heb ik Sophie gebeld om haar te vragen de brandweer te ontvangen.

Maandag (5 mei) ben ik de hele dag opzoek geweest naar een boek dat ik voor Sophie en Jeff wou kopen. Het boek bleek in bijna alle boekwinkels uitverkocht, pas in de zesde winkel had ik geluk. S' Avonds heb ik met Sophie, Jeff en Povet Yatzee gespeeld. De volgende morgen (6 mei) heb ik Sophie en Jeff naar het vliegveld gebracht. De rest van de week heeft niet veel bijzonders gebracht tot vrijdag (9 mei). Vrijdag kwam Hanna terug uit Engeland en Tom was dan ook erg blij.

Zaterdag (10 mei) ben ik lekker in mijn eentje naar Palm Beach gereden. Op Palm Beach (ontoepasselijke naam, er is geen palmboom te bekennen) heb ik lekker van het avondzonnetje genoten en daarna ben ik weer terug naar Sydney gereden. Bij het parkeren van mijn auto viel het me op dat er rook onder de motorkap vandaan kwam. Daarop heb ik gelijk de motor uitgeschakeld en de motorkap geopend. Omdat ik niets kon vinden en midden op de weg stond heb ik de auto weer gestart om de auto netjes weg te zetten. Deze keer was er geen rook meer te zien maar al na enkele seconden stopte de motor er vanzelf mee en wou hij ook niet meer starten. Omdat het te donker was kon ik echter niets anders doen dan de auto op een plekje duwen.
Tijdens een grondig onderzoek de volgende dag (11 mei) bleek dat er geen water meer in het koelsysteem zat. Na een tijdje vond ik het echte probleem, ťťn van de waterslangen was gebarsten. Met mijn opleidingsachtergrond zou ik toch in staat moeten zijn om mijn eigen auto te repareren, dus ik aan de slag om de slangen te demonteren. Om bij de slang te kunnen komen moest ik eerst de volledige luchtinlaat verwijderen. Gewapend met de kapotte slang ben ik maandag (12 mei) naar een Mitsubishi dealer gegaan om een nieuwe slang te bestellen. De prijs van de slang viel me heel erg mee waarop ik gelijk een aantal andere slangen besteld heb om deze op voorhand te kunnen vervangen. Daarnaast heb ik een deurschakelaar besteld voor de bestuurdersdeur, deze schakelaar geeft aan of de deur goed gesloten is en schakelt de binnenverlichting.
Dinsdag (13 mei) kon ik alle onderdelen ophalen waarna ik gelijk begonnen ben met het monteren van alle slangen en het luchtinlaat systeem. Vervolgens heb ik het koelsysteem gevuld met water om het door te spoelen en op lekken te controleren. Woensdag (14 mei) waren alle connecties nog kurkdroog waarop ik het koelsysteem nogmaals met water heb doorgespoeld. Vervolgens heb ik het systeem keurig netjes afgevuld met koelmiddel. 's Middags heb ik een stuk gereden en alles bleek goed te zijn, het koelwater niveau was na de rit nog perfect en de motor bleef lekker koel. Donderdag (15 mei) opnieuw alle vloeistofniveaus in de auto gecontroleerd en alles lijkt in orde te zijn. Het enige wat ik nu nog wil doen is alle bougies vervangen in de hoop het brandstofverbruik wat terug te dringen. Momenteel is het brandstofverbruik op zijn best 1 op 10. :-S

Voor de foto's ga naar:
Foto's -> 2008 -> Palm Beach

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!