fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2008 > Juni > Bad luck

Zoeken
Bad luck

Auteur: Basje @ Vrijdag, 6 juni 2008 03:11:03
Tags: AustraliŽ, reis, problemen, auto, pech, Belmont, Bulahdelah

Maandag (2 juni) ben ik vanuit Sydney vertrokken, na een paar uur rijden schoot de thermometer van de motor omhoog, omlaag, omhoog en opnieuw omlaag. De thermometer schoot niet in het rood maar het baarde me toch wat zorgen. Daarom ben ik eerder dan gepland gestopt, ik heb overnacht op een caravanpark in Belmont. ís Morgens (3 juni) heb ik het koelwaterniveau gecontroleerd en dat was wat aan de lage kant, ik moest ongeveer een halve liter bijvullen. Omdat er in Belmonte echter echt helemaal niets te doen was en het alleen maar regende heb ik de gok gewaagt en ben weer richting het noorden gaan rijden.

Alles ging prima, geen rare metingen of andere rariteiten tot Bulahdelah. Opeens ging er een lampje op het dashboard branden: ďCheck EngineĒ, kort daarop schoot de thermometer eenmaal weer omhoog en omlaag. Omdat ik het nu helmaal niet meer vertrouwde en zelf niets onder de motorkap kon vinden ben ik naar de dichtstbijzijnde garage gereden. De eerste garage was druk en stuurde me door naar een garage twee blokken verderop. Bij deze garage hadden ze gelukkig wel tijd om mij direct te helpen. Na wat testen konden ze concluderen dat er een lek ik de gasafdichting van de motorkop zit. Uitlaatgassen worden in het koelsysteem geperst waardoor het water eruit wordt geperst. Daarnaast kwam er ook koelvloeistof in cilinder nummer vier terecht.

Woensdag (4 juni) is het motorblok uit elkaar gehaald, helaas stuiten de monteurs hierbij op een veel groter probleem. Er zit een scheur in het motorblok en iemand heeft zeer amateuristisch aan de motorkop gesleuteld. Met andere woorden: de auto is rijp voor de sloop. Waarschijnlijk is de motor in het verleden een aantal keer zeer oververhit geraakt en heeft iemand geprobeerd wat reparaties te verrichten zodat hij de auto kon verkopen.

Dit alles bracht mij in een heel benarde positie en gaf mij beperkte keuzes.
1. Auto achterlaten en een nieuwe auto kopen.
2. Nieuwe gasafdichting laten monteren en kijken hoelang het blok het volhoud of de auto verkopen.
Beide keuzes kosten een hoop geld en gedoe. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om de auto te laten repareren en te kijken hoelang hij het volhoud. Ze gaan nu het blok chemisch lassen, een nieuwe gasafdichting plaatsen en het koelsysteem wordt met water en een afdichter gevuld. De afdichter zal er voor zorgen dat zodra er een lekje ontstaat dit wordt gedicht. Als ik goed voor de auto zorg, elke ochtend het koelwater en olie controleren en zorgen dat de motor niet oververhit raakt, dan zou hij het jaar vol kunnen maken, maar er is geen garantie.

Door: 

Opa en Oma Lutters

Op: Vrijdag, 6 juni 2008 13:50:04

Beste Bas,
Wat een pech met je auto. Wij hopen maar dat het nog goed komt en dat je er nog wat kilometers mee kunt rijden en dat hij je niet in de steek laat op een ongunstig moment.
Het allerbeste en tot het volgende bericht. Opa en Oma.

Door: 

B.J. Leeftink

Op: Vrijdag, 6 juni 2008 16:59:40

Hallo Bas,

Je berichten van 6 juni hebben wij met belangstelling gelezen.
Je hebt de laatste dagen in Sydney wel de bloemetjes buitengezet met theater- en barbezoek en een flink drankverbruik. Je bent daar inderdaad een big spender geweest.
Wij hebben de aardige film Scissorhands onlangs gezien.
Jammer dat de auto voor je verdere toer vervelende gebreken vertoont. Wij hopen dat de dure reparatie een positief effect zal hebben en je de reis verder ongestoord kunt voortzetten.
Wees voorzichtig en pas goed op jezelf in de komende periode.
We zien je graag met Kerstmis weer gezond terug.
By the way, heb je de uitvoerige E-mail van oma Fien van 29 mei ontvangen en heb je al een keus kunnen maken?
Met onze beste wensen voor je verdere toer en hartelijke groeten van oma Fien en opa Ben.

Door: 

Marlene Simoons en Joost Wijers

Website: http://www.goudplevier34.blogspot.com
Op: Zaterdag, 7 juni 2008 14:01:08

Hoi Bas,
Veel succes met je trip naar het Noorden (wat betekent dat je naar de hitte gaat). Kijk maar goed waar er garages zijn voor je een route plant en neem extra koelwater mee e.d, zou ik zeggen (even een wijze raad) . Over een paar weken zie je je ouders en we wensen jullie samen veel plezier daar in de tropen. Nicole krijgt 12 juni uitslag van examen. Duimen!
groetjes, Marlene, Joost en de rest

Door: 

Joke Overdijk

Op: Zondag, 8 juni 2008 11:59:38

Hallo Bas
Eindelijk heb ik even tijd om al je mail te lezen. We zijn namelijk op vakantie geweest. We zijn weer naar Turkije geweest samen met kinderen en kleinkinderen, was erg gezellig, dus ik had heel wat mail te lezen onder tussen zit ik te luisteren naar Michael Buble(Tom heeft een cd van hem). Wat een lekkere muziek. Heel veel geluk met je auto, ik duim dat hij het red tot december.

heel veel groetjes John en Joke

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!