fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2008 > September > Scheren

Zoeken
Scheren

Auteur: Basje @ Zaterdag, 27 september 2008 03:35:52
Tags: AustraliŽ, reis, Hughenden, Marionvale, boerderij, werk, scheren, schaap

Afgelopen week (de week van maandag 22 september) was het tijd om te scheren en ook komende week zullen we nog druk bezig zijn met het scheren van de schapen. Dat betekend dat we regelmatig 's morgens tussen 5 en 6 op pad gaan om schapen bijeen te drijven en naar de scheerschuur te brengen. Als de schapen eindelijk bij de schuur zijn moeten we zij sorteren waarna de schapen geschoren worden door een team van scheerders. Na het scheren behandelen we de schapen met een middel tegen vlooien tegelijkertijd knippen we van sommige schapen de oren af. Het afknippen van de oren is nodig als ze een kankergezwel op hun oor hebben, als we het niet afknippen zullen ze er aan overlijden. Soms hebben de schapen ook kanker op hun neus of kont, helaas kunnen we daar niets aan doen. Als alle schapen behandeld zijn dan brengen we ze weer terug naar hun eigen veld.

Vorige week zaterdag (20 september) kwamen twee nichtjes van Tom naar de boerderij om te helpen tijdens het scheren. Hebou en Kaia zijn een tweeling die nu even vakantie hebben van school. Daarnaast zijn er zondag (21 september) twee nieuwe meiden op de boerderij gekomen om ons te helpen. Clair uit Frankrijk zal hier waarschijnlijk een maand blijven en Rut uit IJsland blijft hier vier maanden. Vandaag gaan Hebou en Kaia helaas weer terug naar Brisbane en zal het weer heel veel stiller op de boerderij worden.

Door: 

sylvana

Op: Zaterdag, 27 september 2008 03:49:31

Heeeey Bas,

Je hebt het wel naar je zin he daar...
Wat een leuke verhalen typ je elke keer!
Echt leuk!
Als ik het allemaal zo lees, is het daar veel leuker
als hier in dat saaie landje, hahahahaha!
Wanneer kom je eigenlijk weer terug? (of blijf je daar...)

Nou spreek je xxxjes syl!

Door: 

Oma Fien en opa Ben

Op: Maandag, 29 september 2008 18:07:06

Hallo Bas,
Leuk weer wat van je te horen over je belevenissen in het verre
Australië. Het leven als een medewerker op een schepenboerderij in de binnenlanden van Downunder wijkt wel sterk af van het luxe leventje in Haarlem en omgeving, maar het is een goede leerschool. Binnen kort zullen wij je wat uitgebreider informeren over ons wel en wee na een mooie vakantie in Kroatië.
Doe Eka en haar gezin de groeten van ons. Hoe is het met Thom na zijn motorongeluk?
Met hartelijke groeten van ons beiden. Hou je haaks!
Oma Fien en opa Ben-

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!