fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2008 > November > Heftig einde: Brand op Marionvale

Zoeken
Heftig einde: Brand op Marionvale

Auteur: Basje @ Maandag, 10 november 2008 03:49:36
Tags: AustraliŽ, reis, Hughenden, Marionvale, boerderij, werk, brand, bliksem, regen, modder, tracktor

In een aantal mailtjes is me duidelijk gemaakt dat ik momenteel wat te weinig updates op mijn website zet. Hopelijk gaat daar vanaf nu weer verandering in komen. Afgelopen zaterdag had ik mijn laatste werkdag op "Marionvale" en zodra de kentekenplaten voor de auto binnen zijn ga ik weer rondreizen.

Mijn auto heb ik verkocht aan Claire die ook op Marionvale werkte en van haar krijg ik een lift naar Cairns. Omdat ik de auto in een andere staat heb verkocht dan waar ik hem heb gekocht moesten we nieuwe kentekenplaten regelen. Het is nu wachten tot de kentekenplaten per post naar ons toekomen en zodra we die hebben vertrekken we. Vanuit Cairns neem ik vervolgens het vliegtuig naar Perth waar ik bij Tim zal logeren. Tim heb ik in Sydney leren kennen en is naar Perth verhuisd. Vanaf Perth wil ik vervolgens naar Uluru vliegen van waar ik dan met de trein naar Adelaide of Melbourne zal gaan.

De laatste dagen op Marionvale waren behoorlijk heftig. Vrijdag (7 november) zagen we zeer dichtbij bliksem inslaan en enkele minuten later zag ik een wit met bruine rookwolk opstijgen. Zo snel mijn als mijn benen toelieten ben ik naar Tom toe gerend om hem te waarschuwen voor een mogelijke brand. Tom is direct in de auto gesprongen om te kijken wat er aan de hand was en in de tussentijd heb ik de tracktor in gereedheid gebracht om het vuur te bestrijden. Een van de velden vlak bij het huis had door de blikseminslag vlamgevat, terwijl Tom op de tracktor sprong om greppels om het vuur te maken heb ik de auto's gereed gebracht met de blusinrichting en de "firedrippers". Door met de firedrippers het gras gecontroleerd af te branden zorg je ervoor dat het vuur zich niet verder kan verspreiden. De buren van de omliggende boerderijen kwamen ons ook te hulp. We hebben heel veel geluk gehad, het vuur heeft zich dankzij een weg niet te ver kunnen verspreiden en binnen een half uur hadden we het onder controle. Echter bleken we niet de enige met het brandprobleem. Om ons heen zijn in de avond en nacht in totaal 7 branden ontstaan. 's Avonds zijn we nog een keer op pad gegaan voor een brand bij onze buren maar gelukkig begon het net te regenen waardoor ook deze brand redelijk snel onder controle was. De regen zorgde echter wel voor een grote modderpoel en Tom die op de tracktor zat was dan ook helemaal bedekt met modder.
Je kunt de foto's vinden onder:
Foto's -> 2008 -> Marionvale II

Door: 

nicole

Op: Donderdag, 13 november 2008 17:16:14

heey bas , wauw dat klinkt heftig!
ga je nu verder reizen met Tim?
xxxx

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!