fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2008 > November > Cairns eo.

Zoeken
Vrijdag (14 november) zijn we naar de Cristel Cascade en Lake Placide geweest. De Cristal Cascade is een mooie collectie waterpoelen met daartussen kleine watervalletjes. Ondanks het middaguur op een werkdag was het er behoorlijk druk met dagjes mensen die er lekker een bad namen. Bij Lake Placide hebben we geluncht en vervolgens zijn we weer naar Cairns terug gereden. 's Avonds hadden we een afspraak met de toekomstige reisgenoot van Claire. Via een website heeft ze iemand gevonden die op het zelfde moment naar het zuiden wilt reizen en we hadden afgesproken om te zien wat voor vlees we in de kuip hadden. Tot slot hebben we een avond wandeling gemaakt door Cairns en langs de Lagoon.

Zaterdag (15 november) zijn we weer in de auto gestapt voor een dagtripje. Deze keer zijn we naar Kuranda gereden waar we lekker een stuk door regenwoud hebben gewandeld en vervolgens ben ik gaan shoppen voor een mooie dot painting. Dot paintings zijn de schilderijen gemaakt door Aboriginals in het midden van AustraliŽ. Hoewel de schilderijen absoluut niet goedkoop zijn wou ik er toch graag een hebben als herinnering aan mijn reis door AustraliŽ. Het schilderij dat ik heb gekocht is van Anna Price Petyarre, een van de bekendere Aboriginal schilders. De schilderijen zijn in veel gevallen kaarten van het land waar de Aboriginals in leven, zo ook mijn schilderij. Het schilderij is My Mother's Country genoemd en dat is dan ook precies wat het laat zien.

Anna Price Petyarre - My Mothers's Country

Door: 

Mary

Op: Maandag, 17 november 2008 10:34:22

Mooi schilderij heb je gekocht.
Was het niet eng om die slang om je nek te hebben? Brr niets voor mij.
Jij bent aan het laatste deel van je reis begonnen en gaat nog een hoop dingen zien en beleven, maar hier zijn we begonnen met aftellen ...!
Bij ons alles goed!

Kus Mary

Door: 

oma Fien en opa Ben

Op: Maandag, 17 november 2008 16:36:55

Hallo Bas,
Je berichten van de laatste tijd hebben wij nauurlijk gevolgd.
Je hebt je wel geweerd op de schapenboerderij en de brand aldaar was best spannnend.
We vinden dat je een goede smaak hebt gehad bij de keuze van het aboriginal schilderij en dat verdient een mooie plek in je nieuwe home in Haarlem.
Gisteren werden voor de laatste keer de verjaardagen gevierd van Hans Koestal die op 1 oktober 80 werd en van mij met een heerlijke lunch aangeboden door onze echtgenotes. Aardig, hé!
Het je onze E-mails van 17 en 18 oktober ontvangen?
We wensen je verder nog een goede reis gedurende de komende tijd. Tot ziens in Nederland en hartelijke groeten van ons beiden.

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!