fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2008 > November > Perth

Zoeken
Perth

Auteur: Basje @ Woensdag, 19 november 2008 13:47:34
Tags: AustraliŽ, reis, Cairns, Perth, stad, centum, boeking, wandeling, sushi, vlucht, turbulentie, Botanic Gardens, Kings Park, Fremantle, Leighton Beach

Onze laatste dag (16 november) in Cairns wilde we rustig besteden in de Botanic gardens, helaas pakte het iets anders uit. Het wandelpad dat we hadden gekozen bleek niet naar de Botanic Gardens te leiden maar naar de berg ernaast. We beseften dit pas toen we halverwege een stevige wandeling van 5 kilometer waren. Normaalgesproken zou ik van dit soort wandelingen over bergen genieten maar onvoorbereid was het geen succes. We liepen op onze slippertjes en hadden geen water bij ons. Na deze tocht hebben we onszelf op een heerlijk ijsje getrakteerd. Tot slot hebben we, voordat we naar het vliegveld moesten, Sushi gegeten. Op het vliegveld heb ik afscheid van Claire genomen.

De vlucht van Cairns naar Perth was redelijk onrustig met redelijk wat turbulentie. Eenmaal aangekomen in Perth was Tim zo aardig om mij van het vliegveld op te pikken (half 3 in de ochtend). Omdat Tim voor zijn werk de auto niet nodig heeft mag ik zolang zijn auto gebruiken om Perth en omgeving te verkennen. De eerste dag (17 november) ben ik naar het centrum gegaan en heb ik vooral lang op internet gezeten om de rest van mijn reis te boeken.

Mijn tweede dag (18 november) heb ik in het centrum doorgebracht, genietend van mijn boek en cappuccino. Het leuke van Perth is dat het elke dag druk is in het centrum, dit komt door de vele mijnen in de omgeving. In de mijnen werk je meestal twee weken waarna je twee weken vrij bent. Daarnaast zijn de salarissen in de mijnen aan de hoge kant waardoor mensen ook goed geld kunnen uitgeven.
Daarnaast ben ik naar Kings Park en de Botanic Gardens geweest waar ik van de rust heb genoten. :-D

Woensdag (19 november) was het dan eindelijk tijd om de zee in het westen te bewonderen. Eindelijk ligt de zee weer goed ten opzichte van het land en kan ik de zon weer in het water zien zakken. Ik ben naar Leighton Beach in Fremantle gegaan. Fremantle licht zuid west ten opzichte van Perth. Het was me al eerder opgevallen dat de mensen (vooral jonge vrouwen) hier veel aandacht aan hun lichaam besteden, en dat was op het strand goed terug te zien. Ondanks dat het het midden van de week is waren er behoorlijk wat mensen op het strand om te zonnen, lezen of te joggen.

Door: 

Marlene Simoons en Joost Wijers

Op: Woensdag, 19 november 2008 17:08:55

Hai Bas,
Het klinkt nog steeds allemaal heel leuk en boeiend. Zo leer je een ander land nog eens goed kennen! En je engels zal onderhand ook niet slecht zijn. Nog een paar weken en je bent weer in Nederland. Geniet dus maar van alles wat je meemaakt.
We hebben hier wat verjaardagen - met die van Opa Ben als hoogte punt- gevierd en het was jammer dat je er steeds niet bij was! Allemaal gezellig geweest. Alles gaat verder goed hier.
groetjes, Marlene, Joost, Julia, Leonie, Dennis en Nicole

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!