fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2008 > November > 3 Dagen Uluru en omgeving

Zoeken
Voor het bezoek aan Uluru had ik een driedaagse tour geboekt. Aan het begin van de middag (26 november) werd ik met nog drie meiden opgepikt van onze lodge in Yulara. De rest van de groep was die morgen al om 6 uur vanuit Alice Springs vertrokken. We hadden een hele leuke groep, we waren met 21 personen waarvan maar 4 jongens. De vertegenwoordigde nationaliteiten waren: Nederlands, Duits, Frans, Engels, Noors, Fins, Zweeds en Chinees.

Nadat we waren opgepikt zijn we gelijk naar Uluru in het National Park gereden. Als eerste zijn we naar het Mutijulu Waterhole gegaan waar onze gids ons een introductie gaf in de gebruiken en gewoontes van Aboriginals. Vervolgens zijn we naar een grot gelopen waar Aboriginal Cave Paintings te zien waren, hier vervolgde onze gids zijn verhaal. Vervolgens hebben we de Uluru Base Walk gelopen, ongeveer de halve groep heeft de hele wandeling gedaan en de andere helft de halve wandeling. Vanwege de temperatuur die 39įC bedroeg was het niet voor iedereen verstandig de hele wandeling te doen. Ook de klim naar de top van Uluru was vanwege de temperatuur afgesloten.
Na de wandeling zijn we naar een parkeerplaats gereden vanwaar we een goed uitzicht hadden op Uluru tijdens zonsondergang. Hier hebben we ook onze maaltijd genuttigd. Tot slot zijn we naar het Uluru ressort gereden waar we de nacht onder de sterren hebben doorgebracht.

's Ochtends (27 november) zijn we om half vijf opgestaan om op tijd te zijn voor de zonsopkomst over Uluru. Tijdens dit mooie schouwspel hebben we ons ontbijt genuttigd. Vervolgens zijn we naar de Kata Tjuta gereden waar we in de Valley of the Winds hebben gewandeld. We zijn rond 7 uur aan deze wandeling begonnen omdat de wandeling vanaf 11 uur in verband met de temperatuur afgesloten werd. Het was deze dag zelfs wat warmer dan de dag ervoor, de buiten temperatuur van 40įC was voor de airconditioning in de bus ook wat te veel waardoor hij er maar volledig mee stopte. Voor de lunch zijn we naar het ressort teruggekeerd zodat we een lekker verfrissende duik in het zwembad konden nemen. Na de lunch zijn we naar de Kings Canyon gereden waar we de nacht hebben doorgebracht. Helaas regende het deze nacht een beetje zodat we niet onder de sterren konden slapen maar naar een shelter moesten vluchten.

De laatste dag (28 november) van de trip moesten we zelfs nog wat vroeger opstaan, deze keer werden we om vier uur 's ochtends gewekt en om vijf uur zaten we in de bus op weg naar een wandeling. Terwijl de zon opkwam zijn we begonnen aan een wandeling door de Lost City in de Kings Canyon. Halverwege de wandeling konden we een fijne duik nemen in de Garden of Eden. Doordat het al een tijd met regelmaat regende was het Water Hole goed opgevuld met water.
Na deze wandeling was het tijd om naar Alice Springs te rijden, na een busrit van ongeveer 5 uur kwamen we in Alice aan. Om de tour af te sluiten hadden we afgesproken om 's avonds met zijn alle wat te eten en drinken. Omdat de straten van Alice niet bekend staan om hun veiligheid had ik met Nicole, Lenny en Cloť afgesproken gezamenlijk naar de bar te lopen.
Zoals verwacht was niet iedereen naar het eten gekomen, maar zoals altijd waren de leukste mensen er natuurlijk wel. Na een paar uur gezellig praten eten en drinken ben ik met Wendy en Tine naar hun hostel meegelopen en het laatste stukje naar mijn hostel heb ik alleen gelopen. De volgende keer dat ik alleen in het donker door Alice moet neem ik toch echt een taxi want ik voelde me niet echt veilig. Constant scheuren er auto's langs waaruit van alles geroepen wordt en grote groepen Aboriginals slenteren over straat.

Door: 

Nicole

Op: Zondag, 30 november 2008 16:45:18

Heey
is daar ook een nicole??;) haha.
hee ja doe maar wel een taxi nemen strax gebeurd er nog wat (A)!
hihi.
Hee waar ligt uluru en etcc??
dikke kus.
collie

Door: 

Tante Trudy

Op: Dinsdag, 2 december 2008 03:37:17

Bas,
Wat is het daar prachtig! Die omgeving heb ik jaren geleden noodgedwongen niet kunnen zien, maar de foto's geven een zeer goed beeld.
We genieten van je reizen en belevenissen.

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!