fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2008 > December > The Ghan

Zoeken
The Ghan

Auteur: Basje @ Maandag, 1 december 2008 10:15:52
Tags: AustraliŽ, reis, Alice Springs, trein, The Ghan, Adelaide, stoel, film, Australia, Aboriginal, cultuur, shoppen, winkelen

Zaterdag (29 november) heb ik Alice Springs verkend, ik heb enkele uren door de stad gelopen en diverse malen met Aboriginals gepraat. Omdat ik geen zin had om de avond alleen op mijn kamer door te brengen had ik Tine en Wendy gevraagd om wat te gaan eten of drinken. Echter hadden ze al bedacht naar de film Australia te gaan, en dus heb ik mijn plan omgegooid en ben ik met hun mee gegaan. De film Australia is een mooi liefdes verhaal maar daarnaast zie je ook de mooie landschappen van AustraliŽ terug en tot slot leer je ook nog het een en ander van de Aboriginal cultuur. Ik heb geen idee wanneer de film in Nederland uit komt maar het is zeker de moeite waard om hem te gaan zien, en anders moet je maar wachten tot ik terug ben, dan ga ik met je mee.

Zondag (30 november) heb ik de halve dag in het hostel rond gehangen in afwachting van mijn trein naar Adelaide. Voor de verandering had ik voor de trein gekozen in verband met de ervaring en het uitzicht op het landschap. Achteraf gezien zou ik het echter niet nog eens doen. Natuurlijk waren de landschappen prachtig, maar ik heb de hele nacht geen oog dicht gedaan. Naar mijn mening waren de stoelen niet comfortabel om op te slapen, zelfs een vliegtuigstoel bevalt me beter.
Uitgeput kwam ik maandagmiddag (1 december) in Adelaide aan. Nadat ik in mijn hostel had ingecheckt ben ik "even" de stad in gegaan om wat te eten, dat pakte wat anders uit dan verwacht. Terug in de beschaving met goede winkels kon ik de verleiding niet weerstaan om wat goede kleren te kopen.

Door: 

Oma Fien en Opa Ben

Op: Woensdag, 3 december 2008 17:00:07

Hallo Bas,

We hebben je foto\'s van je driedaagse tour door het Uluru gebied gezien en vinden ze prachtig. Wat een fantastische tijd heb je in Australië. Nu nog het laatste traject je verblijf in Tasmanië. Vrienden van ons hebben dit eiland enkele jaren geleden ook bezocht. Ze hebben er zeer van genoten. We hopen je over enkele weken gezond en wel weer te zien.
Liefs Oma Fien en Opa Ben.

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!