fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2009 > Mei > Diep triest bevrijdingsfestival Rotterdam

Zoeken
Diep triest bevrijdingsfestival Rotterdam

Auteur: Basje @ Woensdag, 6 mei 2009 22:46:59
Tags: film, Rotterdam, bevrijdingsfestival, 2009, politie, schoten, vechten, Bevrijdingsdag

Hoe dien je Bevrijdingsdag niet te vieren? In Rotterdam hebben ze afgelopen Bevrijdingsdag laten zien hoe je dit dus niet moet doen. Waar Bevrijdingsdag hoort te staan voor verbroedering en het vieren van de vrijheid vonden in Rotterdam een aantal mensen het nodig om met elkaar op de vuist te gaan. Nadat de politie de vechtende groepen uit elkaar had gedreven richtte de menigte zich op de politie. Hierbij werden de agenten dusdanig in het nauw gedreven dat deze het nodig achtte waarschuwingsschoten op de menigte af te vuren. Je kunt je voorstellen dat alle festiviteiten na dit incident per direct zijn stilgelegd. Erg jammer dat het op deze mannier moet.

Hieronder staan twee filmpjes, in de eerste is te zien hoe de twee groepen op de vuist gaan. Daarin zie je ook hoe snel de politie en de security ter plaatsen zijn om deze groepen uit elkaar te halen.
Het tweede filmpje gaat ongeveer verder waar de eerste is afgelopen en laat zien hoe de menigte zich tegen de politie richt, hierin zie en hoor je ook dat de schoten worden gelost.

Bevrijdingsfestival 2009 Rotterdam

Politie schiet tijdens rellen bevrijdingsfeest Rotterdam 2009

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!