fun4life.nl

fun4life.nl > Blog > 2010 > Maart > Muziek is retro

Zoeken
Muziek is retro

Auteur: Basje @ Zaterdag, 20 maart 2010 10:16:22
Tags: muziek, film, Alphabeat, The Spell, Elvis, The Baseballs, Umbrella, Baseballs, Peggy Lee, Gramophonedzie, Why don't you, Why Don't You Do Right, Benny Goodman

Terwijl ik mijn hobby weer eens wat aandacht gaf viel me iets op, iets wat ik eigenlijk al lang wist maar het was nu duidelijker dan ooit. Nieuwe muziek is retro! Nieuwe muziek is retro en niet zo een beetje ook, het schiet van jaren de jaren 80 via de jaren 60 helamaal terug naar de jaren 40.

De nieuwe singel van Alphabeat het The Spell en heeft een jaren 80 sausje over zich. In de videoclip benadrukt de band dit met synthesizer op het podium en gekleurde lampen in de achtergrond.
Alphabeat - The Spell


Heb je je ooit afgevraag hoe hedendaagse liedjes geklonken zouden hebben in de tijd van Elvis? Waarschijnlijk niet maar er zijn er The Baseballs uit Duitsland die hedendaagse liedjes een Elvis tintje geven.
Op dit moment hebben The Baseballs een ware hit met hun versie van Umbrella en je kunt niet anders zeggen dan dat het swingt.
The Baseballs - Umbrella


Het klassieke geluid wordt niet alleen door The Baseballs gemaakt maar het wordt ook gebruikt in nieuwe dance muziek. Het sampeltje dat door Gramophonedzie wordt gebruikt is nog veel ouder en stamt uit 1942, het is een sampel van jazz-zangeres Peggy Lee. Aangevuld met een aantal zeer pakkende beats is Peggy Lee helemaal klaar voor 2010
Gramophonedzie - Why Don' t You

Benny Goodman and Peggy Lee - Why Don't You Do Right

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!